diumenge, 30 de gener de 2011

Guia de la biblioteca


La biblioteca

La biblioteca mediateca de l’IES Badalona VII s’ha anat creant gràcies a l’esforç i interès dels professors del centre i dels pares i mares de l’AMPA.
Mitjançant aquesta guia, volem donar a conèixer la biblioteca, el seu fons i els serveis que ofereix.
L’espai que ocupa la biblioteca està situat a sobre del gimnàs i s’hi accedeix des del vestíbul. Consta d’una gran sala amb llum natural que té una part envoltada amb prestatgeries de documents de lliure accés i una altra amb ordinadors de consulta connectats a Internet. És un espai polivalent habilitat per a la realització de diferents activitats com a conferències, xerrades, exposicions, etc.

Fons

Actualment el fons de la biblioteca és d’uns 9.000 volums entre llibres, revistes, vídeos, CD, DVD i treballs de recerca dels alumnes.
El fons inclou bàsicament obres d’imaginació (N:novel·la i JN: novel·la juvenil ) i obres de coneixement de tots els àmbits.
L’ordenació dels documents a les prestatgeries és semblant a la que trobareu a les biblioteques públiques o universitàries, que és el Sistema Decimal Universal ( CDU ) i que es basa a assignar un número als diferents coneixements. La nostra és una classificació adaptada a les biblioteques catalanes i escolars i es representa amb 9 grups o xifres de la següent manera:


CDU Matèria

0 Obres generals
1 Filosofia
2 Teologia. Religió
3 Ciències Socials. Dret…
4 Filologia. Lingüística
5 Ciències pures. Ciències naturals
6 Ciències aplicades
7 Art. Esports
8 Literatura
9 Història i geografia. Biografies

A les prestatgeries veureu els rètols de les matèries i el seu número ordenats correlativament del 0 al 9.

Catàleg

Des del catàleg de l'e-pèrgam pots consultar el fons bibliogràfic de la nostra biblioteca i de moltes biblioteques escolars més.


Serveis

 • La biblioteca és oberta a tota la comunitat educativa: alumnes, professors, personal no docent del centre i pares i mares d’alumnes.
 • L’ús de la biblioteca és lliure i no cal fer cap tràmit per a utilitzar els seus serveis, fer consultes per Internet amb els ordinadors, estudiar, fer treballs o simplement passar una estona tot llegint còmics, diaris o revistes.
 • Servei de préstec: els documents es deixen en préstec un màxim de 15 dies amb la possibilitat de renovar si no hi ha cap reserva del mateix document.
 • Servei d’ordinadors : actualment hi ha 12 ordinadors amb connexió a Internet. El seu ús és estrictament per a fer treballs i consultes relacionades (Vegeu la normativa ).
 • Servei d’impressora: hi ha una impressora per a imprimir treballs. Abans d’utilitzar-la heu de demanar autorització a la bibliotecària ja que el seu ús està restringit (Vegeu la normativa )
 • A la web del centre http://www.xtec.cat/iesb7 hi ha un espai dedicat a la biblioteca on podreu consultar altres serveis com el catàleg, novetats, llibres recomanats, recursos, enllaços a altres biblioteques, els vostres suggeriments, etc.
 • Racó de l'orientació: Teniu a la vostra disposició el Racó de l'orientació on trobareu tota la informació sobre els diferents tipus d'estudis (Batxillerat, Cicles formatius, Universitat, etc.)
 • Podeu demanar el suport i l’assessorament de la bibliotecària a l’hora de fer treballs de recerca, crèdits de síntesi, cerques documentals, cites bibliogràfiques o consultar qualsevol dubte que tingueu en relació a la recerca d’informació.

Normes d’ús


 • La biblioteca és un lloc d’estudi on es demana SILENCI.
 • És un ESPAI DE TOTS que cal mantenir net i endreçat. No s’hi podrà beure ni menjar.
 • IMPORTANT: Quan utilitzeu els llibres de les prestatgeries no els torneu a desar, deixeu-los sobre la taula.
 • Aviseu SEMPRE a la bibliotecària quan vulgueu agafar un document en préstec.
 • RESPECTEU LA NORMATIVA DE PRÉSTEC: torneu els llibres el dia assenyalat o renoveu-los quan calgui.
 • RESPECTEU LA NORMATIVA D’ÚS DELS ORDINADORS I D’INTERNET: la connexió a Internet està restringida a la cerca d’informació de cara a l’elaboració de treballs acadèmics. Està prohibit entrar en xats, messenger, facebook, jocs en xarxa, etc.
 • IMPRESSORA: abans d’imprimir heu de guardar els vostres treballs en un pen drive i adreçar-vos a la bibliotecària perquè us els imprimeixi. Es poden imprimir treballs curts i es demana que us porteu vosaltres els fulls de paper.

Horari, telèfon, adreça i transport

Horari

La Biblioteca és oberta de 17.00 a 19.00 hores, dilluns, dimarts i dijous i dimecres de 16.00 a 18.00.

Telèfons

Informació (Recepció):
Telf: 93 397 85 11
Fax: 93 397 85 41

Adreça

C/ Ausiàs Marc, 86
08912 Badalona

Correu

bibliotecaiesb7@gmail.com

Metro

línia lila (L2) estació Pep Ventura

Bloc

http://bibliotecaiesb7.blogspot.com


LA BIBLIOTECA ÉS DE TOTS, ESTIMA-LA!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada