dimecres, 9 de febrer del 2011

DENIP 2011


"La pau no és només l’absència de guerra. La pau com a valor humà s’aprèn i es posa en pràctica dia a dia".

El dilluns 31 de gener es van organitzar diverses activitats a l'institut per celebrar el Dia Escolar de la No-violència i la Pau (DENIP 2011).

Què és el DENIP?

El Dia Escolar de la No violència i la Pau (DENIP) és una iniciativa que va néixer el 1964 de la mà del poeta i educador mallorquí Llorenç Vidal per a fomentar l'educació en i per a la concòrdia, la tolerància, la solidaritat, el respecte als drets humans, la no violència i la pau. Es practica a escoles de tot el món, els dies 30 de gener i propers (aniversari de la mort de Mahatma Gandhi)

Una de les activitats realitzades va ser la xerrada amb l'Agnès Rotger, periodista, escriptora i exalumna del B7. En aquesta xerrada l'Agnès va parlar sobre la seva novel·la "El secret del meu turbant", obra guanyadora del 43è Premi Prudenci Bertrana. El llibre, escrit a dues mans, per la pròpia Agnès Rotger i la protagonista d'aquesta història real, Nadia Ghulam. Aquesta jove afganesa, a l'edat de 8 anys, es va vestir de noi per poder subsistir i viure durant 10 anys amb una identitat falsa per poder mantenir la seva família, atès que el règim tal.libà prohibeix que les dones treballin fora de casa.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada