diumenge, 23 d’abril de 2017

Arxiu de la Corona d'Aragó

La setmana de Sant Jordi ens va visitar l'Alberto Torra que ens va parlar de la seva tasca com a sotsdirector de l'arxiu de la Corona d'Aragó.

L'Alberto ens va parlar de les dues seus de l'arxiu, una més moderna i funcional al carrer  Almogàvers de Barcelona i l'altra situada a l'edifici històric del Palau del Lloctinent a la plaça del Rei que és un dels arxius més antics d'Europa ja que funciona des del 1318.

Al llarg de la seva conferència, l'Alberto Torra va explicar algunes de les feines que es fan a l'arxiu com la traducció dels documents, la catalogació o la conservació. També ens va mostrar imatges d'alguns dels documents que es conserven a l'arxiu. El document més antic és del 844, el més antic en paper és del 1178 i el més antic en català és del 1211.

L'arxiu històric conté el fons documental de les institutcions de l'antiga Corona d'Aragó, a més d'altres fons històrics. Els documents estan dividits de la manera següent: Reial Cancelleria, Reial Patrimoni, Reial Audiència, Consell d'Aragó, Generalitat de Catalunya, Hisenda, Ordes religiosos i militars, Protocols notarials, diversos i col·leccions.

Àlbum de fotos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada